A hírek lehetnek pozitívak is!

2024. április 25.

Bár elterjedt az a nézet, hogy az emberi agy a negatív tényeket kétszer olyan fontosnak véli, mégis, ma már egyre többen keresik azokat a pozitív, aranyos vagy felemelő híreket, amelyek reménysugarat adnak.

A mainstream média meg nem erre halad, hiszen számukra a változás kockázatos, de létezik néhány kisebb oldal, amely ebbe az irányba indult el — és milyen jól tették!

Ezek közé tartozik például a Hírleső is!

De vajon milyen hírekre számíthat az, aki inkább az élet pozitív aspektusaival foglalkozna?

Pozitív hírek a mindennapokból

  • NASA és a Hold: A NASA tervei szerint 2040-ben már épületeket emelhetnek a Holdon, és növényeket is termeszthetnek ott. Ez izgalmas lehetőség, de kérdés, hogy fenntartható-e hosszútávon az élet a Holdon.
  • Fura gomba a kertben: Egy queenslandi nő furcsa, kellemetlen szagú élőlényre bukkant a kertjében. A közösségi médiában még képet is posztolt róla. Kiderült, hogy ez a „jövevény“ egy erdei szömörcsög, mely városi kertekben gyakran előfordul és rendkívül büdös.
  • Lézeres fűnyírók: „Lusta kertészek“ dolgoznak a lézeres fűnyíró kifejlesztésén. Bár egyelőre nem sok sikerrel, de talán hamarosan a hagyományos fűnyírók helyett ezekkel a modern eszközökkel tarthatjuk rendben a kertünket. Olyanokkal, melyek egyáltalán nem zavarják a berregéssel a szomszédokat.
  • Méhtolvajok és bíróság: Egyre több méhtolvaj kerül rendőrkézre, akik a méhészeknek rengeteg kárt okoznak. Nemrég egy méhtolvaj ellen vádat is emeltek, aki több kaptárt is ellopott. Bár ez önmagában nem túl pozitív hír, a méhészeknek legalább igazságot szolgáltatnak.
  • A fiatal milliomos: Egy 17 éves brit lány teherbe esett, és sokan nem jósoltak neki fényes jövőt. Azonban ő nem adta fel. Keményen dolgozott, jó befektetéseket eszközölt, így néhány év elteltével már a milliomosok klubjába léphetett be.

Az ilyen hírek között tehát vannak olyan apróságok, mint egy hétköznapi esemény, egy ismeretlen élete, vagy akár az egész emberiséget érintő űrprojekt.

Akad azonban még más is — pozitív hírekből ugyanis legalább annyi van, mint negatívból, csak sajnos nem ezekhez vagyunk hozzászokva!

A pozitív mellett hasznosak is!

A pozitív a hangulatunkra hat — a hasznos viszont a gyakorlatban is jobbá teszi az életünket!

Ilyenek például:

  • Az alvás fontossága: Sok ember nem alszik jól, ami hosszú távon betegségekhez vezethet. Egy cikk arról számol be, hogy hány fokban érdemes aludni, és milyen módszerekkel optimalizálhatjuk a pihenést.
  • Reggel vagy este zuhanyozzunk?: Egy másik cikkben szakértők válaszolnak arra a kérdésre, hogy reggel vagy este jobb-e zuhanyozni. A válaszok érdekesek és hasznosak lehetnek mindannyiunk számára.
  • Szigetlakók, akik megérik a 100. életévet: Egy harmadik cikk bemutatja azoknak az embereknek az életét, akik szigeteken élnek, és jóval többen érik meg a 100. életévüket, mint másutt a világon. Talán a szigeti életmód és a közösség ereje játszik szerepet ebben a hosszú életben.

Növekedés, fejlődés, gyarapodás, boldogság, siker — ezekről szól az élet. Vajon melyek segítenek hozzá mindezekhez, a negatív, vagy a pozitív hírek? Az út a jövőbe legalább olyan fontos, mint maga a jövő!

Ajánló

Segítség, vemhes a kutyám!

Segítség, vemhes a kutyám!

A felelős gazdik számára ma már alapvető a kedvenceik ivartalanítása, pláne kutyák és macskák esetében. Hiszen a menhelyek dugig vannak gazdára váró...

bővebben