Pusztavám

2023. február 20.

Pusztavám lakossága

Pusztavám lakossága 2561 a KSH adatai szerint.

Település adatok

  • Település neve: Pusztavám
  • Lakosság: 2561 fő
  • Irányítószám: 8066
  • GPS koordináta: N47.4297 E18.2284
  • Terület: 34.69 km2
    • Ebből belterület: 2.31 km2
    • Ebből külterület: 32.38 km2

Pusztavám címere

Pusztavám címere

Címer eredete és jelentése

Pusztavám község címere pajzs alakú. Az alsó részén zöld mezőben egymást keresztező két fekete bányászkalapács látható – mely a község területén folyó bányászatot kívánja jelképezni.

Ebből a zöld mezőből nő ki a szőlő a pajzs szembe nézeti jobb oldalán, a szőlő gyökerei sárga színűek. A szőlő négy fő gyökere mind ketté ágazik.

A szőlőtőkén öt fürt „piros” szőlő látható zöld levelek között. A szőlővessző a címer kétharmad részéig nyúlik fel – ez a település fő növényét és a mezőgazdaságot jelképezi.

A zöld mező felett egy fehér (ezüst) mező látható, amely domborúan fejeződik be, sárga (arany) a szegélye. A fehér (ezüst) mezőt középen szeli át a kék hullámos sáv – amely a községet kettéosztó Általér „patak” jelképe.

A fehér (ezüst) mező felett a kék mező következik, melyben a fehér (ezüst) domborulat közepén három fa látható, ez a két községet körbefogó Vértes-hegység és az erdőgazdálkodást jelképezi.

A pajzs fehér (ezüst) mezőben végződik, és a község neve fekete nyomtatott betűkkel van felírva.

Ajánló

Hulladékgazdálkodás

Hulladékgazdálkodás

Mi az a hulladékgazdálkodás? A hulladékgazdálkodás az a folyamat, amelynek során a hulladékot kezelik, tárolják, szállítják és ártalmatlanítják. A...

bővebben
A legszebb lombházak Magyarországon

A legszebb lombházak Magyarországon

A kikapcsolódás különleges módja, amikor a természetben, de mégis épített környezetben tudunk pihenni. A lombházak két világ egyesítenek: egyszerre...

bővebben