imisszió

2023. március 24.

Az imisszió fogalma a misszióval szorosan összefüggő, de annak ellentéte is lehet. A misszió célja az, hogy valamilyen küldetést teljesítsen, általában vallási vagy humanitárius jellegű tevékenységet végezve. Az imisszió azonban azt jelenti, hogy valami hiányzik, valami elmarad, valami nem történik meg, amit elvárnánk.

Az imisszió lehet konkrét vagy átvitt értelemben is értelmezhető. Konkrét imisszió például az, ha egy országban nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű és minőségű egészségügyi ellátás, vagy ha egy városban nem működik megfelelően a közlekedési rendszer. Átvitt értelemben az imisszió lehet az, ha valaki nem érzi magát eléggé elfogadottnak, nem kap elég figyelmet vagy támogatást a környezetétől.

Az imisszió tehát egy olyan hiányállapotot jelöl, amelyet meg kell oldani ahhoz, hogy valami teljes legyen. Az imisszió kezelése általában a probléma okainak feltárásával és a megfelelő intézkedések meghozatalával történik. Az imisszió kezelése lehet egyéni vagy közösségi szinten is, és a cél mindig az, hogy a hiányzó elemeket pótoljuk, és teljesebbé tegyük az életünket.

Ajánló