4 évelő növény kerted színesítéséhez

2024. április 25.

Évelő növények a budai kertcentrumban

Legyél akár kezdő vagy profi kertész, ezekkel a népszerű évelő növényekkel mindig érdemes számolni, ha igazán színpompás és látványos kertet szeretnél, hiszen nem igényelnek túl sok gondozást, és ha egyszer elültetted őket, évekig teljes pompájukban visszatérnek. Bemutatjuk kedvenceinket, és tippet is adunk, hogy hol érdemes körülnézni, ha minőségi virágokat szeretnél vásárolni.

Bugás lángvirág, a nyár szépséges küldötte

A bugás lángvirág nyártól kora őszig nagy fürtökben ontja gyönyörű virágait. Ennek a régimódi kedvencnek kevés vetélytársa akad színválasztékban de könnyű, édes illata is verhetetlen. Jól működik szegélynövényként és teraszos konténerekben is. Napos vagy félárnyékos helyre ültesd, lehetőleg humuszban gazdag talajba, amelyet óvj a teljes kiszáradástól.

Krizantém, több mint temetői virág

A krizantém nem kapja meg a neki járó megérdemelt tiszteletet, pedig rengeteg fajtájának és változatának köszönhetően nemcsak a temetőkben nyújt szép látványt, hanem az őszi kertekben is. Rövidnappalos növény, ami annyit tesz, hogy csak pár órányi napsütésre van szüksége, és bár kedveli a napot, a túl sok fény árthat neki, ezért inkább félárnyékos helyre ültesd.

Pünkösdi avagy bazsarózsa, a kertek tavaszi díszei

Az édesen illatos pünkösdi rózsák nagy méretük és élénk színárnyalataik miatt igazi látványosságnak számítanak a kertben, virágzásuk pedig késő tavasztól kora nyárig tart. Kiváló kiegészítői a vágott virágokból készült csokroknak, már ha rászánod magad, hogy eltávolítsd ezeket a gyönyörűségeket a kertedből. Ráadásul a bazsarózsák nagyon hosszú életű évelők, amelyek nem igényelnek sok gondozást, csak egy napfényes helyet, valamint trágyázott és jó vízelvezetésű talajt.

Hortenzia, egy bokornyi elegancia

A hortenzia igazán arisztokratikus növény, amelynek ültetésekor fontos figyelembe venni az árnyékoltságot, hiszen nem kedveli az erős napfényt, de a túlzott sötét is ellenére van, olyankor ugyanis nem hoz szép, tömött virágokat. A legjobb hely számára az, ahol délelőtt kap pár óra napfényt, utána viszont már az árnyékban pihenhet. A tőzeges, savas talaj az optimális számára, emellett bőséges öntözést igényel, a talaj felső rétege mindig maradjon nedves.

Krizantén a bidai kertcentrumban

Évelők, egynyáriak, és minden, ami növény a Budai Kertcentrumban 

A Budai Kertcentrum egy olyan kertészet Budapest és Budakeszi határán, ahol csaknem 30 éve várják magas színvonalú kiszolgálással, szakmai tudással és egy látványos bemutatókerttel a vásárlókat. Ha náluk szerzed be kedvenc évelő vagy egynyári virágaidat, biztos lehetsz abban, hogy gondosan nevelt, egészséges növényeket kapsz, emellett pedig igény esetén a kerttervezés terén is segítséget nyújtanak, ha szeretnél hasznos tippeket kapni a megfelelő virágok kiválasztásához.

Ajánló

Segítség, vemhes a kutyám!

Segítség, vemhes a kutyám!

A felelős gazdik számára ma már alapvető a kedvenceik ivartalanítása, pláne kutyák és macskák esetében. Hiszen a menhelyek dugig vannak gazdára váró...

bővebben