Kuncsorba

2023. február 20.

Kuncsorba lakossága

Kuncsorba lakossága 534 a KSH adatai szerint.

Település adatok

  • Település neve: Kuncsorba
  • Lakosság: 534 fő
  • Irányítószám: 5412
  • GPS koordináta: N47.124 E20.554
  • Terület: 33.63 km2
    • Ebből belterület: 1.01 km2
    • Ebből külterület: 32.62 km2

Kuncsorba címere

Kuncsorba címere

Címer eredete és jelentése

Álló, középen hasított, baloldalt enyhe domború íven vágott aszimmetrikus tárcsapajzs. A pajzs jobb oldali felső csúcsa haránt irányba letört. A pajzsot kettős fekete kontúrú aranykeret veszi körbe. A pajzs felső pereme homorú. A pajzsmagasság és szélesség aránya: 6:5.

A pajzs jobb oldali kék mezejében a község római katolikus templomának stilizált képe van, a templom jobb oldalán a toronysüveg mellett hatágú aranycsillag ragyog. A pajzs bal oldali vágott felső piros mezejében vágtázni készülő ezüstszínű ló hátsó két lábával megérinti az alsó zöld mező felső domborulatát, mely zöld mezőben két arany búzakalász követi a címerpajzs ívét.

A címerpajzs alatt fecskefark végződésű, fekete kontúrú, hullámos szalagon „KUNCSORBA” felirat olvasható. A szalag kívül arany, belül zöld bevonatú. A felirat zöld, fekete kontúrral. A szalag érintkezik a címerpajzs csúcsával, valamint jobb és bal, íves oldalával.

A tárcsapajzs felső peremét aranyleveles levelek közt gömbös, piros, fehér és zöld kövekkel ékített korona díszíti.

Ajánló

Hulladékgazdálkodás

Hulladékgazdálkodás

Mi az a hulladékgazdálkodás? A hulladékgazdálkodás az a folyamat, amelynek során a hulladékot kezelik, tárolják, szállítják és ártalmatlanítják. A...

bővebben
A legszebb lombházak Magyarországon

A legszebb lombházak Magyarországon

A kikapcsolódás különleges módja, amikor a természetben, de mégis épített környezetben tudunk pihenni. A lombházak két világ egyesítenek: egyszerre...

bővebben